Kui te süsteemselt tunnete töönädala algul vastikustunnet oma meiliboksi avades, siis tõneäoliselt on teil esmaspäeva hommikune e-posti sündroom.
Sellisele järeldusele on jõudnud TTÜ tööstuspsühholoogia instituudi teadlased. Jaanalinnu-strateegia selle nähtuse puhul kasu ei too, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Stress ja hirm e-maili teel saabunud tööülesannete ees on tõsine asi. Kui viimase kolme-nelja ssta jooksul on e-meili stressi seostatud just vajaliku info raske kätte saamise ja spämmi rohkusega, siis TTÜ tööstuspsühholoogia instituut on tõestanud, et eriti raske on mõnede inimeste jaoks esmaspäev.

TTÜ tööstuspsühholoogia instituudi professor Mare Teichmanni sõnul on selle vastu rohtu olemas, ja nimelt soovitab ta nädalavahetusel tööd teha. “Olla pidevalt valmisolekus, hakata tööle ja teha ära aruanded, mis vahepeal on saabunud su meilboksi ja vastata kõikidele kirjadele.”

Samas Teichmann möönab, et sellisel juhul varitseb omakorda läbipõlemise oht, töö ja isikliku elu tasakaalustamatus ning kõik muud probleemid. “Aga me praegusel hetkel veel ei oska öelda, mis see lahendus võiks olla. Tõenäoliselt peaks juhte koolitama hakkama,” arvas ta.

Professori sõnul peaksid juhid rohkem mõtlema sellele, mida nad vahetult enne töönädala lõppu alluvatele saadavad. Abi on ka tõhusast ajajuhtimisest.

Teksti autor Marju Kaasik (20 veebruar, 2014). Kättesaadav http://uudised.err.ee/v/eesti/5607d8d1-2203-4534-8501-61d347a27a30